20 jaar RandKrant

bezoek de nieuwe website

'Het enige wat we hebben, is het verhaal dat we vertellen.' In maart 1997 zit de 1e editie van RandKrant in de brievenbussen van de regio. 211 edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een nieuwe, interactieve website en een Facebookpagina.

www.randkrant.be
www.facebook.com/randkrant

meer info

TAALSTAGES

Nederlands

Wie een taal leert, moet die ook oefenen. Dat is belangrijk. Kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, kunnen tijdens de schoolvakanties oefenen in de gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Ze kunnen daar speelse en leerrijke taalstages Nederlands doen. Met een gevarieerd programma beleven de kinderen een unieke week in het Nederlands. De begeleiders stimuleren de kinderen tijdens het spelen om Nederlands te spreken.

meer info

The London Quartet

Concert tour

The London Quartet staat 40 jaar op de planken! Het viertal treedt overal ter wereld op met shows die vroege polyfonie, jazz en eigentijdse muziek omvatten. Een geslaagde combinatie van virtuoze zang op het hoogste niveau en typisch Britse humor.

meer info

Lachland

Voorstelling voor wie Nederlands leert

In Vlaanderen is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Maak kennis met wat in Vlaanderen grappig is. Humor in eenvoudig Nederlands, liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater …

meer info

Living in...

10 vragen over taalgebruik in de Vlaamse Rand

Met vier taalgebieden, drie gemeenschappen en drie gewesten is België op het eerste gezicht een complex land. Wie hier als buitenstaander komt wonen, raakt niet altijd wijs uit de Belgische constructie.

LIVING IN TRANSLATION geeft je een antwoord op de tien meest gestelde vragen over taalgebruik.

meer info

submenu

Nieuws

Cursisten Nederlands krijgen attest

05/07/2016
Meer dan 100 cursisten en leerkrachten Nederlands deden op zaterdag 20 juni acti ...