submenu

Nederlands - Boekjes

PICTOGRAMMENBOEKJES

Vzw ‘de Rand’ heeft vier pictogrammenboekjes. In elk boekje staan andere thema’s. Bij elk pictogram staat het juiste Nederlandse woord. Je kunt met de boekjes geen Nederlands leren. Als je Nederlandse les volgt, zijn ze wel plezierig om woorden mee te oefenen.

Download de boekjes gratis:

Deel 1
café, restaurant, fruit, groente, bakker, slager, buurtwinkel, krantenwinkel, bank, apotheek, opticien, kleding …

Deel 2
wonen, poetsen, afval, het lichaam, de tandarts, het ziekenhuis, de politie, het gemeentehuis, de bibliotheek

Deel 3:
sport, vrije tijd, cultuur, toerisme en huisdieren

Deel 4
school, crèche en werken

Meer informatie, een exemplaar bestellen of vragen hoeveel de boekjes kosten? info@oefenhierjeNederlands.be

VOETBALWOORDENBOEKJE

Als je sport in teamverband, heb je een gemeenschappelijke taal nodig. Met een goede communicatie werkt het team beter samen, dat is ook zo bij voetbal. Het voetbalwoordenboekje helpt kinderen die het Nederlands niet als moedertaal hebben om de instructies van de trainer te begrijpen. Ook ouders kunnen het boekje gebruiken.

Speelt je zoon of dochter in een Nederlandstalige voetbalclub? Begrijpen of spreken jij en je kind nog niet zo veel Nederlands? Het voetbalwoordenboekje helpt jullie.

Info: cindy.vandijck@derand.be 

Sportwoordenboekje - Mijn kind wil sporten

Zoek je een Nederlandstalige sportclub voor jouw kinderen? Spreek je niet goed Nederlands en weet je niet waar je informatie kan vinden of hoe je lid wordt? Het sportwoordenboekje helpt jou.

In het boekje vind je de woordenschat en afbeeldingen die je helpen bij het zoeken naar een sportclub, het lid worden van een club ... Je kan het boekje personaliseren: er is ruimte om zelf informatie te noteren en je kan aanduiden welk materiaal jouw kind nodig heeft. Sporten is gezond en de sportclub is een ideale plaats om Nederlands te oefenen! Wil je graag een sportwoordenboekje gebruiken? Stuur dan een e-mail naar cindy.vandijck@derand.be We sturen jou graag een sportwoordenboekje op.