submenu

Nederlands - Op het podium

Ken je veel of weinig Nederlands? Ben je jong of oud? Dat is niet belangrijk, want deze voorstellingen zijn leuk voor iedereen die (een beetje) Nederlands verstaat!

Alle voorstellingen zijn geschikt voor een breed publiek en zijn begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.

Zing mee met de Bonki's

Lennaert en de Bonski’s hebben een nieuwe voorstelling voor wie Nederlands leert! Ze zingen bekende en gemakkelijke Nederlandstalige songs. Iedereen kan ze live meezingen. De teksten worden geprojecteerd. Er zitten verrassende vertalingen in de voorstelling en de Bonski’s zingen ook een paar eigen nummers.

Het wordt een fantastische show – in echte Bonski-traditie – en puur amusement in het Nederlands.

Bij 5 liedjes zijn er gratis oefeningen. De leraars kunnen die oefeningen in de klas maken met de cursisten. De ideale voorbereiding op de voorstelling!

Artiesten: Lennaert Maes (Singing en gitar), Andrei Bonski (mandoline, violin, accordionen and keyboard), Kriss CC Bonski (bass, percussion, keyboard and tuba).

 

GC de Zandloper, dinsdag 27/03/2018, 20 uur

GC de Boesdaalhoeve, donderdag 15/11/2018, 20.30 uur

Lachland

Voorstelling voor wie Nederlands leert

Humor met zanger-cabaretier Lennaert Maes (De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater … Anderstaligen met een andere culturele achtergrond maken kennis met wat in Vlaanderen grappig is, en Vlamingen maken kennis met humor uit de rest van de wereld.​
In Vlaanderen is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? Er is niets zo serieus als humor. ​

www.theaterAZ.be

Coproductie: theater van A tot Z  en  vzw ‘de Rand’ i.s.m. Nederlandse Taalunie

Stripverhaal met mini-cd

Didactisch materiaal

Bij de voorstelling De Bonski’s gaan voor GOUD! werd een strip + mini-cd gemaakt. Het stripverhaal voor anderstaligen die Nederlands leren vertelt het avontuur van de Russische broers Bonski, getekend door Reinhart Croon. Bij de strip verschijnen taalspelletjes en in het album vind je een mini-cd met 3 nieuwe liedjes.

Wil je gratis lesmateriaal bestellen?
Prijs
: stripverhaal + mini-cd = 5 euro/stuk + verzendkosten.
Stuur een e-mail naar bernadette.vriamont@derand.be of info@derand.be.