submenu

Spreek - Op het podium

Ken je veel of weinig Nederlands? Ben je jong of oud? Dat is niet belangrijk, want deze voorstellingen zijn leuk voor iedereen die (een beetje) Nederlands verstaat!

Alle voorstellingen zijn geschikt voor een breed publiek en zijn begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.

Zing mee met de Bonki's

Lennaert en de Bonski’s hebben een nieuwe voorstelling voor wie Nederlands leert! Ze zingen bekende en gemakkelijke Nederlandstalige songs. Iedereen kan ze live meezingen. De teksten worden geprojecteerd. Er zitten verrassende vertalingen in de voorstelling en de Bonski’s zingen ook een paar eigen nummers.

Het wordt een fantastische show – in echte Bonski-traditie – en puur amusement in het Nederlands.

Bij 5 liedjes zijn er gratis oefeningen. De leraars kunnen die oefeningen in de klas maken met de cursisten. De ideale voorbereiding op de voorstelling!

Artiesten: Lennaert Maes (Singing en gitar), Andrei Bonski (mandoline, violin, accordionen and keyboard), Kriss CC Bonski (bass, percussion, keyboard and tuba)

GC de Bosuil, dinsdag 19/12/2017, 20.30 uur

GC de Lijsterbes, woensdag 28/02/2018, 20.30 uur

GC de Zandloper, dinsdag 27/03/2018, 20 uur

Lachland

Voorstelling voor wie Nederlands leert

Humor met zanger-cabaretier Lennaert Maes (De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater … Anderstaligen met een andere culturele achtergrond maken kennis met wat in Vlaanderen grappig is, en Vlamingen maken kennis met humor uit de rest van de wereld.​
In Vlaanderen is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? Er is niets zo serieus als humor. ​

www.theaterAZ.be

Coproductie: theater van A tot Z  en  vzw ‘de Rand’ i.s.m. Nederlandse Taalunie

Lennaert & de Bonski's gaan voor GOUD!

muziekvoorstelling voor wie Nederlands leert
Info & Agenda: http://bonski.be - facebook


Lennaert & de Bonski’s zijn intussen een vaste waarde als het op entertainment voor anderstaligen aankomt. Met liedjes als Ja, ja, nee Nederlands en De wereld heeft veel kleuren schreven zij kleine evergreens voor wie Nederlands leert.

Nu zijn ze terug met een nieuwe show. In Lennaert & de Bonski’s gaan voor GOUD! smijten ze alle registers open en zijn ze uitbundiger dan ooit. Verwacht heel veel interactie met het publiek. Er zal meegezongen, geklapt en gedanst worden, en alles wordt gekruid met een goede portie humor.

Bij de voorstelling Lennaert & de Bonski’s gaan voor GOUD! verschijnt ook het allereerste stripverhaal voor studenten die Nederlands leren. Het wordt een dol avontuur over het leven van de Bonski’s, met taalspelletjes en enkele nieuwe liedjes op cd!

Lennaert & de Bonski’s gaan voor GOUD! is een productie van vzw Wesp ism vzw ‘de Rand’ en de Taalunie.

Artiesten

  • Lennaert Maes: zang en gitaar
  • Andrei Bonski: mandoline, viool, accordeon en toetsen
  • Kriss CC Bonski: contrabas, drums, percussie, toetsen en tuba

SPEELDUUR: 80 minuten (zonder pauze)

Niveau NT2: Dit is een muzikaal programma voor alle anderstaligen die – minimaal – het niveau A1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader (GER) achter de rug hebben. De focus ligt op de verstaanbaarheid van de Nederlandstalige liedjes en op de participatie van het anderstalige publiek. In het programma staat muziek centraal, maar humor zal nooit ver te zoeken zijn!

Stripverhaal met mini-cd

Didactisch materiaal

Bij de voorstelling De Bonski’s gaan voor GOUD! werd een strip + mini-cd gemaakt. Het stripverhaal voor anderstaligen die Nederlands leren vertelt het avontuur van de Russische broers Bonski, getekend door Reinhart Croon. Bij de strip verschijnen taalspelletjes en in het album vind je een mini-cd met 3 nieuwe liedjes.

Wil je gratis lesmateriaal bestellen?
Prijs
: stripverhaal + mini-cd = 5 euro/stuk + verzendkosten.
Stuur een e-mail naar bernadette.vriamont@derand.be of info@derand.be.

Gelukkig zijn

Info:  http://www.fast-forward.be/

Wat is geluk? En hoe doe je dat: gelukkig zijn? In deze voorstelling neemt een groep mensen van verschillende leeftijden ons mee op zoek naar het geluk. Ieder op zijn eigen manier, op de tonen van bekende Nederlandstalige liedjes.
De acteurs hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. Kom kijken, want de combinatie van levensverhalen en liedjes zal ook jou een warm gevoel geven.

Tekst en regie: Peter Schoenaerts
Koorleider: Andy Dhondt
Arrangementen en muziek: Chris Carlier en Andries Boone
Choreografie: Arend Vandevelde

Coproductie: theatergroep Fast-Forward & vzw 'de Rand'

Partners: Nederlandse Taalunie, ILT-Leuven