submenu

Schrijfsessie WIJ - Creatief schrijven in het Nederlands
de zandloper

‘WIJ’
'WIJ' is een nieuw project van Lennaert Maes en Andries Boone. In cocreatie met muzikanten uit het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa gaan ze aan de slag om verschillende volksliederen te vernieuwen.

 

‘Wij’ wordt een straf muzikaal project met Nederlands als verbindende factor. We vertrekken vanuit volksliedjes uit België en elders in de wereld, met daarop Nederlands vertaalde teksten en nieuwe creaties. Alle teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling en drie liedjes worden ook opgenomen. Rond deze 3 liedjes verschijnt een educatieve bijlage, zodat er in de lessen Nederlands mee kan worden gewerkt. Naast de muziek is in de voorstelling ook plaats voor het persoonlijke verhaal van onze buitenlandse collega’s.

 

Het project start in de Rand vanaf het najaar 2021 met enkele schrijfsessies tijdens de Week van het Nederlands. De voorstelling is in het voorjaar van 2022 gepland in de gemeenschapscentra van ‘de Rand’. In de Zandloper kan je op 29 maart komen kijken.

 

Schrijfsessies 
Coach Lennaert Maes helpt je tijdens een schrijfsessie creatief te schrijven in het Nederlands. Het wordt een speelse sessie waarin we zinnen en woorden gebruiken als poëtische legoblokken. Je Nederlands hoeft daarvoor niet perfect te zijn, zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt.

 

Ben je graag bezig met muziek? Ontdek je graag verschillende culturele muziekstijlen? Heb je al eens gedacht aan poëzie of liedjesteksten maken in het Nederlands?

Schrijf je dan nu in voor een 'WIJ'-schrijfsessie.

 

Een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en WESP vzw.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer 

zaterdag 9 oktober 2021 

De schrijfsessie begint om 13 uur en eindigt om 16 uur.

 

Voor wie 

Iedereen die graag met muziek bezig is. Leer je nog maar net Nederlands? Ook dan kan je deelnemen. Zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt. 

 

Prijs 

Gratis, maar inschrijven is verplicht.

 

Hoe inschrijven 

  1. Vul het formulier in.
  2. GC de Zandloper verwerkt het formulier.
  3. Je krijgt een e-mail met meer informatie.
  4. Je bent ingeschreven.

 

Info 

02 460 73 24 - info@dezandloper.be

datum

praktisch

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • gratis