submenu

Cultuur - Lachland

Humor met zanger-cabaretier Lennaert Maes (De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater … Anderstaligen met een andere culturele achtergrond maken kennis met wat in Vlaanderen grappig is, en Vlamingen maken kennis met humor uit de rest van de wereld.​
In Vlaanderen is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? Er is niets zo serieus als humor. ​


Wie zijn zij?

Lennaert Maes won ooit de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Hij maakt muziek met Lenny en de Wespen en met De Bonski's.

Peter Schoenaerts maakt al 15 jaar met veel succes theater voor anderstaligen. Hij gaat de nieuwe theatergroep Theater van A tot Z leiden.

Latif Aït bereikte in 2012 als één van de eerste nieuwe Belgen de halve finale van Humo's Comedy Cup.

Els Vertongen is al 16 jaar NT2-docente aan CVO Vilvoorde. Ze presenteert maandelijks in Brussel een Engelstalig stand-upcafé.

www.theaterAZ.be

Coproductie: theater van A tot Z  en  vzw ‘de Rand’ i.s.m. de Taalunie