submenu

Ontmoet - Op het podium

ANOROC

MUZIKAAL POËZIEPROGRAMMA VOOR NEDERLANDS- ÉN ANDERSTALIGEN (16 +)

Drie acteurs en vijf muzikanten brengen een origineel poëzieprogramma over een universeel thema: het coronavirus.

Corona zette onze wereld op zijn kop. Nu is het onze beurt om corona binnenstebuiten te keren. Regisseur Rudy Goes en zijn acteurs zochten gedichten van Nederlandstalige schrijvers die passen bij 2020. Soms serieus, soms emotioneel, soms met humor. 5 passionele muzikanten spelen hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot.

Dit wordt een voorstelling om alle zorgen te vergeten en heerlijk bij weg te dromen. Kom en laat je besmetten door onvergetelijke poëzie en muziek. (Ook voor mensen die Nederlands leren!)

Regie: Rudy Goes
Acteurs: Jorka Decroubele, Gregory Van Damme en Elias Bosmans
Muziek: blazersensemble BREATHE (Kasper Baele, Niels Hap, Andy Dhondt, Carlos Alexis Escalona en Davy Callens)

Met steun van vzw ‘de Rand’ en de Taalunie.

Speeldata ‘de Rand’:
GC de Kam 4/03/2021
GC de Zandloper 9/03/2021
GC de Boesdaalhoeve 11/03/2021
GC de Bosuil 23/03/2021

De Leeuwen van Vlaanderen

ERHAN DEMIRCI, HAN COUCKE & LATIF AIT

Drie comedians Erhan, Han en Latif zoeken naar de roots van de Vlaamse cultuur. Daarom willen ze het grootste verhaal van de Vlaamse cultuur reconstrueren: De Leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience. De Leeuw van Vlaanderen vertelt het verhaal van de Guldensporenslag uit 1302. De 3 mannen spelen een regisseur met zijn 2 acteurs die een toneelstuk maken. Ze willen met dit verhaal de conventies, de taal en de cultuur van de Vlamingen beter begrijpen.

De leeuwen brullen, maar altijd met een lach. Woon je nog niet zo lang in België? Leer je Nederlands? Deze voorstelling is ideaal voor jou. Kijk mee in het hoofd van de Vlaming.

ANNULATIE WEGENS CORONAVIRUS 

De volledige speellijst vind je op www.deleeuwenvanvlaanderen.be.  

Lesmateriaal

Er is gratis lesmateriaal ter beschikking om een bezoek aan de voorstelling voor te bereiden. Bij de theatervoorstelling ‘De Leeuwen van Vlaanderen’ hoort ook een stripverhaal voor jongeren en volwassenen die Nederlands leren. De strip kost 5€/stuk (+verzendingskosten). Het gratis lesmateriaal kan je opvragen bij vzw ‘de Rand’: bernadette.vriamont@derand.be

Ken je veel of weinig Nederlands? Ben je jong of oud? Dat is niet belangrijk, want deze voorstellingen zijn leuk voor iedereen die (een beetje) Nederlands verstaat!

Alle voorstellingen zijn geschikt voor een breed publiek en zijn begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.

Theater van A tot Z - ANOROC

Drie acteurs en het blazersensemble BREATHE brengen gedichten van Nederlandstalige schrijvers die passen bij 2020. Een poëzieprogramma over een universeel thema, soms serieus, soms emotioneel, soms met humor.
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
de zandloper
09 mrt
20.00 uur