submenu

Ontmoet - Op het podium

De Leeuwen van Vlaanderen

ERHAN DEMIRCI, HAN COUCKE & LATIF AIT

Erhan, Han en Latif zoeken naar de roots van de Vlaamse cultuur. Daarom reconstrueren ze het grootste verhaal van de Vlaamse cultuur: ‘De Leeuw van Vlaanderen’ van Hendrik Conscience. ‘De Leeuw van Vlaanderen’ vertelt het verhaal van de Guldensporenslag uit 1302. De 3 mannen willen met dit verhaal de conventies, de taal en de cultuur van de Vlamingen beter begrijpen.

De leeuwen brullen, maar altijd met een lach. Woon je nog niet zo lang in België? Leer je Nederlands? Deze voorstelling is ideaal voor jou. Kijk mee in het hoofd van de Vlaming.

Romeo & Julia

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?

'Romeo en Julia' is het mooiste verhaal over de liefde. In 2006 creëerde Fast Forward een theatervoorstelling van ‘Romeo en Julia’ in gemakkelijk Nederlands. Het was een groot succes. Veel mensen willen ‘Romeo en Julia’ graag weer op het podium.

Ken je veel of weinig Nederlands? Ben je jong of oud? Dat is niet belangrijk! Deze voorstelling is voor iedereen. Peter Schoenaerts schreef de tekst. Dirk Van Vaerenbergh is de regisseur.

GC de Bosuil, woensdag 13/02/2019, 20.30 uur (première)
GC de Kam, maandag 18/03/2019, 20.00 uur
GC de Boesdaalhoeve, dinsdag 19/03/2019, 20 uur
GC de Zandloper, dinsdag 26/03/2019, 20.00 uur

www.theaterAZ.be

Ken je veel of weinig Nederlands? Ben je jong of oud? Dat is niet belangrijk, want deze voorstellingen zijn leuk voor iedereen die (een beetje) Nederlands verstaat!

Alle voorstellingen zijn geschikt voor een breed publiek en zijn begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.