submenu

Nederlands - Week van het Nederlands

2 tot en met 9 oktober 2021

Van 2 tot en met 9 oktober vindt de Week van het Nederlands plaats. Traditiegetrouw zetten we verschillende activiteiten met een focus op het Nederlands in de kijker. 

Schrijfessies WIJ

Creatief schrijven in het Nederlands

 

Ben je graag bezig met muziek? Ontdek je graag verschillende culturele muziekstijlen? Heb je al eens gedacht aan poëzie of liedjesteksten maken in het Nederlands? Schrijf je dan nu in voor een 'WIJ'-schrijfsessie.

 

'WIJ' is een nieuw project van Lennaert Maes en Andries Boone. In cocreatie met muzikanten uit het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa gaan ze aan de slag om verschillende volksliederen te vernieuwen. Ze vertrekken vanuit volksliedjes uit België en elders in de wereld, met daarop Nederlands vertaalde teksten en nieuwe creaties. Coach Lennaert Maes helpt je tijdens een schrijfsessie creatief te schrijven in het Nederlands. Het wordt een speelse sessie waarin we zinnen en woorden gebruiken als poëtische legoblokken. Je Nederlands hoeft daarvoor niet perfect te zijn, zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt.


Voor iedereen die graag met muziek bezig is. Leer je nog maar net Nederlands? Ook dan kan je deelnemen. Zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt.

 

Gratis, maar inschrijven is verplicht.

 

Een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en WESP vzw.

Anoroc (16+) - Theater van A tot Z

Drie acteurs en het blazersensemble BREATHE brengen gedichten van Nederlandstalige schrijvers die passen bij 2020. Een poëzieprogramma over een universeel thema, soms serieus, soms emotioneel, soms met humor.
de bosuil
07 okt
20.00 uur

Schrijfsessie WIJ - Creatief schrijven in het Nederlands

Ben je graag bezig met muziek? Ontdek je graag verschillende culturele muziekstijlen? Heb je al eens gedacht aan poëzie of liedjesteksten maken in het Nederlands? Schrijf je dan nu in voor een 'WIJ'-schrijfsessie.
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
de zandloper
09 okt
13.00 uur