submenu

Nederlands - Week van het Nederlands

2 tot en met 9 oktober 2021

Van 2 tot en met 9 oktober vindt de Week van het Nederlands plaats. Traditiegetrouw zetten we verschillende activiteiten met een focus op het Nederlands in de kijker. 

Videowedstrijd

Maak een video. Win een prijs!

Hoe oefen jij Nederlands? Maak een video. Win een prijs!

Nederlands leren en oefenen is leuk! Je wereld wordt groter, je kan praten met andere mensen. Jij kiest jouw manier om Nederlands te oefenen. Dat creëert leuke momenten.

 

Toon hoe jij Nederlands oefent! 

Tijdens de Week van het Nederlands (van 2 tot 9 oktober 2021) organiseren Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw ‘de Rand’ en het Huis van het Nederlands Brussel een videowedstrijd. Doe mee en wees creatief!  

  • Hoe oefen jij graag Nederlands in het dagelijkse leven? Zing je Nederlandstalige liedjes? Kijk je naar een Vlaamse soapserie? Of praat je elke dag met de buschauffeur om Nederlands te oefenen? Het kan op zo veel manieren.
  • Maak er een uniek of grappig filmpje van (max. 3 minuten; liggend formaat; mp4 bestand).

Meer informatie over de wedstrijd en de privacyvoorwaarden lees je op de website.

 

Win een unieke prijs!

We selecteren de 3 origineelste filmpjes. Op 29 oktober maken we de 3 winnaars bekend. De groep of persoon die wint, kiest een prijs uit deze opties:

  • Een museumbezoek: Huis van Alijn in Gent, Modemuseum in Antwerpen, Afrikamuseum in Tervuren of Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel
  • Een workshop van Avansa

Op 29 oktober krijgen de winnaars een e-mail met meer info over de prijzen en alle opties.

Doe mee. Toon dat Nederlands oefenen leuk is en win! 

 

Schrijfessies WIJ

Creatief schrijven in het Nederlands

 

Ben je graag bezig met muziek? Ontdek je graag verschillende culturele muziekstijlen? Heb je al eens gedacht aan poëzie of liedjesteksten maken in het Nederlands? Schrijf je dan nu in voor een 'WIJ'-schrijfsessie.

 

'WIJ' is een nieuw project van Lennaert Maes en Andries Boone. In cocreatie met muzikanten uit het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa gaan ze aan de slag om verschillende volksliederen te vernieuwen. Ze vertrekken vanuit volksliedjes uit België en elders in de wereld, met daarop Nederlands vertaalde teksten en nieuwe creaties. Coach Lennaert Maes helpt je tijdens een schrijfsessie creatief te schrijven in het Nederlands. Het wordt een speelse sessie waarin we zinnen en woorden gebruiken als poëtische legoblokken. Je Nederlands hoeft daarvoor niet perfect te zijn, zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt.


Voor iedereen die graag met muziek bezig is. Leer je nog maar net Nederlands? Ook dan kan je deelnemen. Zelfs met enkele woorden kan je al snel veel meer dan je denkt.

 

Gratis, maar inschrijven is verplicht.

 

Een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en WESP vzw.